top of page

Imens vi venter .. GLÆDELIG JUL


Jule Hygge Yoga og Leg.

Julen en tid, hvor nærvær og hygge bliver højt prioriteret. Det er en tid, hvor vi samles med dem vi holder af. Nærværet og hyggen tager ofte form af julefrokoster, hvor udover nærværet med dem vi holder af, er maden en stor del af hyggen.

Generelt har vi svært ved, at hygge uden at tygge. Og vi elsker det. Vi elsker at samles omkring måltiderne, til eftermiddagskaffe eller over andet der kan tages indenbords. Dette kan ofte føre til ’stress’ over, de ekstra kalorier der kommer ind, og især i julen tiden. Vi sidder længe ved bordet, spiser en smule for meget og får bevæget os for lidt.

Hvordan kan vi nyde nærværet med familie og venner, hygge og grine os, uden at det betyder at sidde omkring et bord? Hvad med en omgang akroyoga?

Akroyoga er en smuk kombination af Yoga, Akrobatik og Thai Yoga Massage.

Fordele ved akroyoga:

  • Det er sjovt. Og du har det sjovt med andre.

  • Du træner din krop imens du har det sjovt.

  • Du forbedrer din kommunikation, ikke kun verbalt, men også kropsligt.

  • Det opbygger tillid.

  • Du vil uden tvivl komme til, at grine.

Har du fået lyst til, at jule hygge med leg og akroyoga? Så har du her et par øvelser du kan starte ud med. God fornøjelse.

OBS: Akroyoga udføres to og to. Hvis I føler jer usikre, så kan det være godt, at have en tredje person. Den tredje persons job er, at spotte. Dette skal sikre jer, at I ikke falder på en uheldig måde.

I disse øvelser, bliver øvelserne vist med en base og en flyver. Udfør øvelserne med yogaens nærvær og gør det mindful. Gør helst øvelserne inden den store julemiddag.

Planke Pres. Forberedende øvelse til de mere flyvende øvelser.

Trin 1

Basen: Ligger på ryggen. Hvis basen er stramme haser, kan der med fordel lægges et tæppe eller en pude under hofterne. Dette vil give mere stabilitet. Placer fødderne paralle ved flyverens hofter. Bøj i dine knæ, hvis dine ben er længere end flyverens.

Flyver: Stå helt ret, en halv til en hel fods afstand fra din base. Hold benene og mavemusklerne aktiveret. Løft let i brystbenet og læn dig ind imod basens fødder.

Trin 2

Basen: Bøj lidt i dine knæ og modtag flyverens vægt. Bøj herefter lidt ekstra ned, og derefter, i kontrol, pres tilbage op så flyveren kommer til stående.

Flyver: Hold fødderne i underlaget. Hold stadig ben og mave aktiveret, men slap af i resten af kroppen og stol på din base.

Denne øvelse forbereder dig som sagt, til de kommende øvelser. Du opbygger forbindelsen og tilliden til din partner.

Bird

De fleste af os, prøvede dette som barn. Men, at have et barn flyvende er lidt anderledes end at have en voksen på fødderne. Her kommer fundamentet for en god BIRD.

Trin 1: Udgangspunkt Basen: Du ligger stadig i sammen udgangspunkt som ’Planke Pres’. Fødderne er parelle og på din flyvers hofter. Du strækker armene lige op.

Flyver: Ligesom basen er du i samme udgangsstilling som foregående øvelse. Du holder stadig aktivitet i benene og maven, og læner dig ind i mod basens fødder. Du strækker armene frem foran dig – men søg endnu ikke efter basens hænder.

Trin 2: Slip jordforbindelsen.

Basen: Du begynder at bøje i dine knæ, så flyveren kommer lidt ind over dig. Tag fast om flyverens hænder, når flyveren er tæt nok på dig. Her efter strækker du benene op i mod loftet, med flyveren liggende på dine fødder.

Flyver: Stol på din base, og tag fast omkring basen hænder når det er muligt med en ret ryg. Hold aktiviteten i kroppen.

Trin 3: Find stabiliteten Basen: Forsøg at placere dine knogler oven på hinanden. Det vil sige, at der skal gå en lige linje fra dine skuldre til dine albuer og til dine håndled. Og det samme fra dine hofter til dine knæ og ankler. Pres skuldrene og hofter ned i mod underlaget, og hold benene så strakte som det er behageligt. Husk at du er flyveren jordforbindelse. Derfor er det vigtigt, at du forsøger, at finde en så stabil stilling som muligt.

Flyveren: Løft op i brystbenet. Hold stadig en aktivitet i mavemusklerne og dine ben. Løft hælene op i mod loftet (med strakte ben) – så du danner en lille bagoverbøjning. Dine arme skal stables ovenpå din bases. Arbejde med at placere dine albuer over dine håndled, og skuldrene over dine albuer.

Når I har balancen i denne position, kan I udforske, at give slip for en hånd og måske begge hænder? Dernæst kan der leges med at tilføre en bagoverbøjning for flyveren.

Folded leaf.

Dette er en mere restorativ stilling for flyveren, men stadig en lidt krævende stilling for basen.

Trin 1:

Basen: Stadig liggende på ryggen. Denne gang placere du dine fødder så dine hæle ind mod lysken og tæerne ud mod hofterne. Bøj dine knæ let ud mod siden.

Flyver: Stå med lidt større afstand mellem dine fødder. Bøj dig ned over din bases ben, gør overkroppen tung.

Trin 2: Basen: Tag imod flyverens hænder, og langsomt løft flyveren op ved at strække dine ben.

Flyver: Hold din overkroptung. Spred dine ben ud mod siden, og hold dem tunge.

I folded leaf har basen mulighed for at give flyveren lidt ryg og nakke massage. Der er også mulighed for, at lege med nogle udstræk af flyverens skuldre. Idéer nedenfor.

Jeg ønsker jer en masse sjov, leg og en god jul. Husk at nøgleordet til succes i Akroyoga er kommunikation. Lyt til dig selv og din partner.

Hvis du har fået lyst til mere Akroyoga kan du finde mit lille legende akroyoga forløb på www.yogastream.dk.

Love and laughter

Stine Brink


bottom of page