top of page

Giv dine nytårs-intentioner liv


Har du, ligesom så mange af os, sat positive intentioner for det nye år? Har du så også, som så mange af os oplevet, at møde lidt modstand i selve manifesteringsprocessen? Det har jeg – mange gange. Jeg har defor gået mere i dybden med emnet for, at se hvordan jeg kan guide dig til bedst muligt at give live til din intention. Jeg deler nedenfor her, hvad jeg er nået frem til, at de mest brugbare tilgange til fuldførelsen af vores intentioner. Hvordan giver vi så vores intentioner liv?Vi skal lære, at se vores intentioner eller nytårsforsæts som små frø vi planer. For, at vi succesfuldt kan få en plante til, at gro, så skal frøet vandes og have næring fra en sund jord. Det samme med vores intentioner. Vi skal danne et sundt miljø for vores intention kan gro.

  • Hvad skal du i fremtiden sige nej til, for at skabe plads og et sundt miljø til din intention? Og, hvad skal du i fremtiden sige ja tak til, noget oftere?

  • Intentioner over motivationer. Der er amerikanske studier lavet over, hvordan man bedst muligt lykkes med ens forsæts // intentioner. Det viser sig, at sætte intentioner er meget mere powerful end motivationer. Vi kan være nok så motiveret for, at ændre ting i vores liv, men hvorfor sker der ikke noget? Hvis ens nytårsforsæt eller Sankalpa har været, at skulle træne tre gange om ugen, så oplever man ofte, at det bare ikke sker. Derfor sæt en intention for din intention. Skemalæg den. Skemalæg, hvornår du vil øve eller praktisere din Sankalpa. Er din Sankalpa, at træne 3 gange om ugen. Så skriv det ned. Planlæg det, som var det en aftale med en ven, eller en jobsamtale. Er din Sankalpa, at skulle finde drømmejobbet? Så planlæg, hvornår du undersøger, hvilket job det er præcist, hvor du forbereder din ansøgning, laver forberedende arbejde – eller, hvor du tager det kursus det kræver. Er din Sankalpa, en af de mere ’følsomme’ – som, at blive mere tålmodig? Give slip på angst eller vrede? Dette er lidt svære, at skemalægge. Det er svære, at regne ud, hvornår man har en mulighed for, at arbejde med det. En ting kan være, at undersøger hvem kan hjælpe mig? Hvilke teknikker vil hjælpe mig? Og herfra skemalæg det. Skemalæg, hvornår du øver teknikkerne eller får rådgivning og vejledning. Der sker noget når vi dokumenterer ting. Det bliver gjort mere virkeligeligt og vi føler et større ansvar, når det er skemalagt og planlagt om en del af den daglige/ugentlig struktur.

  • Gentag din intention – om og om igen. I din meditation (hvis du meditere), imens du børster tænder, imens du vasker op, inden du skal sove.

  • Sig den højt. Du kan sige den højt for dig selv. Eller, sig den højt til en ven/kæreste/familiemedlem/kollega/coach. Find person en person du stoler på. En person som ikke bare taler dig efter munden, men som virkelig støtter dig i projektet – på præcis den måde du har behov for, at få støtte på. En person som motiverer dig. Del din Sankalpa med denne person. Del, hvorfor det er vigtigt for dig, hvad du har planer om, at gøre for at realisere den. Del din tanker, frustrationer og spekulationer. Når vi siger det højt, er det ikke længere bare noget der eksisterer inden i os, men noget som vi sender direkte ud i universet. Herudover er du ikke længere alene med det, i den forstand, at du har en støtte i en anden person. I kan lave ugentligt aftaler vedrørende check-ups, så der er en anden – udover dig selv – der holder styr på, om du overholder dine aftaler med dig selv. Det er som om, mange af os bliver lidt ekstra dedikeret, når vi ved andre er med i projektet.

  • Visualiser og skriv ned, hvordan det føles når du har opnået din Sankalpa. Og skriv ned, hvordan du vil fejre det. Dette vil give en større glæde i, at gøre det - måske – hårde arbejde for, at op nå det.

  • Det sidste råd jeg vil give i denne omgang kræver, at du kan sætte 40-60 min af. Det er en opgave, der vil hjælpe dig til, at forstå, hvad det er der står i vejen for dig, til at opnå din Sankalpa. Opgaven, lyder måske lidt grotesk – men personligt har det været en virkelig øjenåbnere for, at forstå, hvad det er inden i mig, der giver mig modstanden for, at opnå nogle af mine drømme/intentioner. Here we go: Forestil dig, at du lige er død. Sådan lige nu og her. Til din begravelser er din familie, venner og kære samlet. Vælg én der skal holde en tale for dig. Den person, skal være en der måske har noget med din Sankalpa, at gøre – måske den person du vælger som din støtte. Du skal i tredjeperson, skrive den tale personen vil holde for dig. Selvfølgelig skal talen indeholde kærlig ord, men også – ”hvor er det en skam ­­­______ ikke opnåede sit mål ……” Talen skal omhandle dét der står i vejen for dig, til at opnå dit mål lige nu. Det skal være intuitivt. Så forsøg, at undgå at dømme det der kommer ud. Skriv, skriv, skriv alt, hvad der kommer til dig. Alle ord og følelser, lad dem komme ud. Gennem intuitiv skrivning, forsøger vi, at komme i kontakt med vores bevidsthed. Det lag, der er under vores ego. Vores bevidsthed og underbevidsthed ligger inde med svarerne til alle vores spørgsmål. Vores opgave er, at lære at lytte til dem. Denne øvelse, vil forhåbentlig give dig en forståelse af, hvad det er der står i vejen for dig, til at bringe din Sankalpa ud i livet Jeg håber dette har givet lidt lidt inspiration til, at fortsætte med, at arbejde med in Sankalpa // intention. Love and Laughter, Stine Brink

bottom of page