top of page

Velkommen 2021 .. {og en lille 2020 opsummering}2020 har vist været et intenst år for alle. Jeg har endnu ikke mødte nogle, som syntes at året der har gået har været en dans på roser. Men det er har været et meget kontrastfyldt år for de fleste. Nogle føler at det har været et l**teår og har svært ved at finde det positive der er sket. Jeg føler med jer, der har det sådan. Det har virkelig været et år, hvor vi har fået kigget på vores skygger. Heldigvis hører jeg mange sige at selvom det har været et intens og udfordrende år, så har fået bidraget med noget (andet) godt. Det har været et år med begrænsninger og restriktioner. Det har været et år, hvor vores planer er blevet ændret. Hvor det vi troede vi skulle er blevet taget fra os. Men, hvis vi har taget vores eget ansvar, så betyder alt dette ikke at vi ikke kan være lykkelige mennesker.


Vi lever i en verden af overflod. Og vi tager det for givet at vi kan rejse om på den anden side af jorden, for at tage lækre instagram billeder. Vi kommer til at hæfte vores lykke ved ydre omstændigheder, materielle goder og stempler i vores pas. I yoga filosofien er der et udtryk der hedder Aparigraha. Det er den femte yamas, i “the eight limbs of yoga”. Aparigraha betyder non-attachment. Non-attachment betyder ikke at vi ikke må eje noget. Derimod betyder det at dét du ejer ikke skal definere dig eller din lykke. Det betyder at du er dig, selvom dine rejser blev aflyst, selvom du blev hjemsendt fra dit arbejde, selvom alle dine store og vilde nytårsplaner røg i luften. Det betyder at du stadig har en mulighed for at være tilfreds. Som jeg ser det, så er dette virkelig et princip vi er blevet testet på i år.

Yogaen lærer os fleksibilitet, men ikke kun i kroppen - også i sindet.


Det har uden tvivl været et år, som har krævet at vi er fleksible og at vi giver slip for kontrol. Og så har det været et lærerigt år. Måske er du ikke der endnu, hvor du kan se den læring - men det kan du forhåbentligt på et senere tidspunkt.


Året har været et afsluttende år. Saturn har siden december 2017 været i Stenbukkens-tegn. Saturn var et smut i vandbæreren i foråret 2020 og derefter tilbage i stenbukken indtil December 2020. Saturn står nu i Vandbæreren, hvor den vil være placeret de næste tre år.

Dette betyder at vi i December har afsluttet en tre årig cyklus med Saturn i Stenbukken.

Saturn repræsentere begrænsninger og restriktioner i livet, samt struktur og mening. Saturn minder os om vores ansvar og vores forpligtelser. Saturn er “the Lord of karma” og ønsker at vi skal udvikle os. Hvis du kender dit horoskop, så kan du danne dig en ide om, hvilke områder Saturn har berørt de sidste tre år ved at kigge på, hvilket hus Saturn har bevæget sig igennem. Men ofte behøver vi ikke at kigge på vores horoskop for at vide det. Mange af os kan med sikkerhed sige, hvilke temaer der har været oppe og vende de sidste 3 år. Hvor har der været modstand? På hvilke områder har der været læring at hente? Hvor har jeg udviklet mig? Når vi møder modstand eller udfordringer, skal vi huske på at alt, hvad Saturn ønsker er at vi udvikler os, at vi træder ind i vores Dharma, vores livsformål.


Udover at vi har startet en ny cyklus med Saturn i Vandbæreren, så har 2020 også været et afsluttende år for en 200 år cyklus. Hvert 20. år mødes Saturn og Jupiter i det man kalder en “Great Conjunction”. Dette møde mellem de to største planeter i vores solsystem sætter energien 20 år frem. I 200 år har disse “Great Conjunctions” sket i Jordtegn (dvs. tyren, jomfruen og stenbukken). I starten af 80’erne mødtes de i Vægten, men ellers har de hvert 20. år mødtes i et jordtegn. Denne cyklus sluttede d. 21. december 2020. Her mødtes Jupiter og Saturn nemlig i Vandbæren (hvilket er et lufttegn). Og de vil fremadrettet indtil år 2159 (tror jeg nok) mødes i lufttegn (tvillingen, vægten og vandbæreren). Dette møde sætter fundamentet for vores fremtid og for energien fremadrettet. Både den nære og fjerne fremtid.

Imens Saturn er den planet der giver os læring og ønsker at udvikle os, så er Jupiter den planet der gør alt større. Den repræsentere velsignelser og optimisme. Så når de to mødes, så får vi udbytte af de velsignelser når vi har lært dét Saturn ønskede.


Det år vi lige har taget hul på er præget af mødet mellem Saturn og Jupiter i vandbæreren. Når de tog planet bevæger sig gennem samme tegn, så er det nemlig at Saturn bringer læring og Jupiter kommer med velsignelse.


Vandbæreren repræsentere videnskab, højere uddannelse, teknologi. Det er et innovativt tegn, som går op i det kollektive - samfundet. Vandbæreren kan virke social, men har tendens til at trække sig, isolere sig. Sidst Saturn havde sit besøg i vandbæreren (omkring 1994) der begyndte www (the world wide web) at sprede sig ind i hverdagen.

Så med Saturn i vandbæreren kan vi med sikkerhed se frem til en tid, hvor der vil ske innovative tiltag inden for videnskab og teknologi. (dette er ikke kun periode over de næste tre år, men hele cyklussen med “The Great conjunction” i lufttegn.


Vi havde et lille indblik i, hvad tiden bringer med Saturn i vandbæreren, i foråret 2020. Udover at mange af os var i isolation grundet COVID-19, så så vi også mange kæmpe for det kollektive. Men Black Lives Matter demonstrationerne verden om, blev der taget en kamp op om, at ændre det kollektive syn på mennesket - og på at se det hele mennesker, ikke bare hudfarven. Tiden med Saturn i Vandbæren vil uden tvivl bringe mere fokus på sociale retfærdighedsbevægelser, klimadebatten og andre menneskerettigheds problematikker.


Til 2021 er der en anden energi end der har været i 2020, men før vi får et bedre år, så kræver det at vi gør vores (indre) arbejde. I det arbejde, så arbejd med vandbærerens energi og spørg dig selv, hvordan gavner dette mig men også det kollektive?


Jeg ønsker dig et berigende og glædesfyldt år.


I Dharma, Saprema

Stine Brink.


コメント


bottom of page