Undersøgelse af selvet gennem

Yamas & Niyamas

Introduktion

Tag din yogapraksis "off the mat & into the world". 
Dette kursus vil tage dig igennem de 5 yamas (reflektion af vores sande natur) og de 5 niyamas (udvikling mod harmoni), 
som vil guide dig til, hvordan du kan leve yogaen, samt til hvordan du kan komme tættere på din egen essens.

Yamas og Niyamas er de to første "limbs" i "The eight limbs of yoga" fra Yoga Sutras. Yoga Sutras er ofte set som en dyb filosofisk bog, men den er faktisk mere en guide en eller manual til, hvordan vi skal leve og opføre os på den spirituelle vej mod oplysthed. Yoga Sutras består af 4 kapitler (padaer), som alle består af 50-55 sutras. 
Sutras er små vers eller sætninger, der giver os en forståelse for, hvad det vil sige at være på den spirituelle vej. 


I "The yoga sutra" gennem sig "The eight limbs of yoga". Vejen til oplysthed. Ved bare at kigge på "the eight limbs of yoga" får vi øjnene op for, at yogaen er meget mere end flotte yogastillinger på en yogamåtte. Vi indser at det handler i højere grad om, hvordan vi er i sammen spil med vores omgivelser og, hvordan vi behandler os selv.
Yamas og Niyamas er de to første grene, limbs vi møder på vejen mod oplysthed - altså, allerede inden den fysiske yogapraksis. 
De er ofte anset som retningslinjer, men lad os anskue dem som et fundament, for vores praksis på den spirituelle vej. Det er et fundament for, hvordan vi kan begynde at undersøge selvet. Og dermed føre yogaen ind i livet. Du inviteres til, at anskue Yamas og Niyamas mere som inspirerende tilbud, end som kommandoer eller "Do's and don'ts".
Se dem som en hyldest af din allerede Guddommelige essens.

Yamas er ofte oversat til moralske, etiske og samfundsmæssige handlinger, men du inviteres her til at se dem, som en reflektion af din egne sande natur. 
Niyamas ses ofte overnat til observeringer, personlige handlinger. Du inviteres her til at se dem som en udvikling du kan gøre hen imod at skabe harmoni. 

Se dette som en udforskning, undersøgelse af selvet, din indre sande natur. God fornøjelse. 

Love and laughter, Stine Brink 

Yamas

Niyamas

© 2020 by Stine Brink