Alternative Medicine Supplies
Camp Fire
Fall Essentials

AYURVEDA 

The mother of all healing

Ayurveda er et holistisk sundhedsvidenskab, som stammer fra oldgamle Indiske tekster. Det anses som en af de ældeste traditionelle holistisk medicin systemer, og på samme tid med at være den ældeste, er det også et tidsløs systemt. Det tilbyder os en dyb forståelse for os selv og vores omgivelser i den moderne verden. I dybden af sin praksis bærer den nøglen til et liv fuldt af vitalitet og et liv i balance og harmoni med naturen. 
 

Ayurveda lærer os om naturs love, både naturen omkring os, men også naturen inden i os. Det er et komplekst system, men det kan gøres enkelt.
Ayurvedaen er meget mere end bare at spise de rigtige fødevarer. Healingen sker, når vi begynder at observere, hvordan vi lever vores liv, og hvordan vi kan justere det til at være mere i balance med naturen cyklus. Gennem Ayurveda lærer vi at forstå, at vi alle er forskellige og at vi alle har brug for forskellige diæter og livsstil. Og at vi er nødt til at tilpasse vores liv i overensstemmelse med dagen og tiden på året. 

Ayurveda tilbyder os en holistisk tilgang til sygdomme og ubalancer. Istedet for kun at behandle symptomerne, så går Ayurvedaen i dybden med at finde rod-årsagen til ubalancen og behandler det. 
Herudover kan psykologien i Ayurveda hjælpe os med at forstå os selv på et dybere niveau. Vi kan finde frem til vores medfødte gavner og gå på opdagelse i, hvordan vi bedst muligt levere disse til verden omkring os. Gennem Ayurvedaen får vi også en forståelse for, hvordan vi er i relationer og hvordan vores relationer kan styrkes gennem forståelse om naturens love. 

 

I følge Ayurvedaen er alt en kombination af de 5 elementer; Æter, luft, ild, vand og jord. 
Dét der definere udtrykket er den specifikker kombination af de fem elementer og det udgørende er, hvilke elementer, som er mest dominerende. Det samme gælder os, som mennesker. Det der afgøre forskellen mellem os er hvilke elementer, som er mest dominerende. De fem elementer har forskellige funktioner i kroppen og har kvaliteter, som hører til dem. 

De fem elementer placeres i tre grupper, de Ayruvediske doshas, Vata, Pitta og Kapha. 

Vata er en sammensætning af luft og æter elementerne
Pitta er en sammensætning af ild og vand elementerne
Kapha er en sammensætning af vand og jord elementerne. 

Du består af alle tra doshas. Dét der gør, at du er unik som du er, er kombinationen af de tre doshas og, hvilke der er mest dominerende. 
Du er født ind i en bestemnt kombination af elementerne, som hedder din Praktruti - din sande natur. Igennem livet oplever vi ubalancer, som gør at elementerne kan skifte dominans, eller blot gå i ubalance. Når vi ikke er i balance med vores Prakruti kaldes det for Vikruti, dét som tager os væk fra vores sande natur. Vores ubalancer fra stamme fra barndommen, være traumer, for lidt eller for meget søvn, forkert diæt, forkert livsstil.
Læs mere om Doshaerne her

 

Og husk på, at ingen Dosha er bedre end de andre. Hver Dosha har en balanceret og en ubalanceret side. De har deres svagheder og deres styrker.

Ønsker du at vide mere om Ayurveda og hvordan den kan hjælpee dig?

Stine Brink er en passioneret og dedikeret formidler af yogafilosien og Ayurveda, som altid er på jagt efter ny viden. Hun besidder en til at gøre den kompliceret videnskab enkel, forståelig og let fordøjelig. Hendes passion for yogafilosofien, og ægte interesse for Ayurvedaens livssyn, gør hende autentisk og en rigtig god formidler, så skriv dig op til nyhedsbrevet og få inspiration rigtig i din indbakke. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og for ny viden om Ayurveda sendt direkte til din indbakke

Tak for din indsendelse!

To tørrede blade

Hvad er din Dosha, Darlig?

Der er tre eksisterende Doshas "energityper" i dig, Vata, Pitta og Kapha. Din kropstype og din personlighed er en manifestation af, hvilke af disse doshas der er mest dominerende. Læs mere om det her. 

Misty Forest

De fire sæsoner i følge Ayurvedaen

Hvordan vi skal leve, hvad vi skal spise og hvilke ubalancer vi kan få i afhænger af sæsonerne. Få her fire små miniguides til et år i mere balance. (Opdateres løbende)
 

Read More
Misty Woodland

Mere inspiration til et liv i balance.

Der kommer løbende nye opslag til inspiration til et liv i mere balance med ayurvedaen. 
Jeg samler alle blogposts relateret til ayurvedaen her.