top of page

En snak om Ayurveda


Hvis du følger mig på de sociale-netværks så har du måske set at jeg har været inviteret til at snakke om Ayurveda hos sødeste Luca Sofia fra The Dichotomy podcast? Hvis ikke - så ved du det nu. For det har jeg, og jeg er SÅ taknemmelig for det. Det er den DEJLIGSTE oplevelse når man bliver inviteret til at snakke om en af ens HELT store passioner.

Snakken blev til 2½ time, hvor vi kommer ind på "alt Ayurveda". Det vil sige at jeg kommer ind på grundprincipperne og energityperne. Jeg snakker lidt ind i balance/ubalance konceptet. Udover det, så får du også lidt sandheder at vide om mig. Snakken blev inddelt i tre episoder, så du naturligt kan holde pauser i snakken. Jeg håber af hele mit store hjerte at du vil lytte med. Det har været en SÅ stor fornøjelse at indtale den.

Første del finder du her

Første del af den store Ayurvediske episode

Luca Sofia skriver i beskrivelsen: "Har du kendskab til Ayurveda? Det har du i hvert fald efter denne episode, hvor The Dichotomy har besøg af skønne og eventyrlige Stine Brink. Stine er yogalærer og underviser + giver sessioner i Ayurveda.Denne episode deles op i 3 dele - dette er altså den første del. Her lærer vi, hvad Ayurveda er, hvad vi kan bruge det til, hvad energityperne er for nogle, hvordan de kommer i ubalance, og hvad der sker, når de kommer i ubalance, og hvad konsekvenserne kan være, hvis vi ikke får rettet op på netop disse ubalancer. Vi lærer også mere om Stine.Vi lærer, hvad ræven symboliserer for hende, vi hører om Stines rejse til her, hvor hun er i dag, og hvordan det er lykkes for hende at ernære sig fuldkomment af sin passion. Vi hører om hendes intentioner for 2019, lærer om hendes største frygt, og hører Stines tanker om dét at tage betaling for at hjælpe andre. Vi hører om udfordringerne og glæderne ved at være yogalærer og meget, meget mere. Denne episode er skøn for dig, som gerne vil lære mere om Ayurveda, for dig, som gerne vil inspireres i din færd mod at leve af at hjælpe andre, og for dig, som gerne vil vide, hvordan du kan opnå balance."

Anden del er til dig lige her

Anden del af den store Ayurvediske episode

Luca Sofia skriver i beskrivelsen:

"Del 2 ud af 3 af den store Ayurveda-episode med dygtige yogalærer og Ayurveda-vejleder Stine Brink.

I denne episode lærer vi, hvorfor vi går i ubalance, og hvordan ubalancerne kommer til udtryk i de forskellige doshaer. Vi lærer også om, hvilken påvirkning raw food har på systemet, om det ayurvediske ur og sæsonerne, om amma (ufordøjet mad+følelser+indtryk), abyianga og overvægt. Stine taler også om kropsbillede fra det Ayurvediske perspektiv, og lærer os om den Ayurvediske pulsdiagnose. Vi hører også om, hvordan vi skal indtage vores mad for bedst fordøjelse.

Vi lærer om dharma og kria, om sammenhængen mellem doshaerne og dharma og kria, Stines morgenrutine, og så dykker Stine lidt ned i min kapha-ubalance for at illustrere nogle pointer omkring hvordan ubalancerne kan komme i værk. Vi lærer også om, hvad det betyder at "modsætningen bringer balance," som er et stærkt, Ayurvedisk princip, og hvad der gør, at Ayurveda og yoga kan være fuldstændig ligegyldigt.

I del 3 som kommer sidst på ugen lærer vi bl.a. om, hvad medicinen er mod disse balancer og hører mere personligt om Stine.

Denne episode er skøn for dig, som gerne vil lære mere om Ayurveda, for dig, som gerne vil inspireres i din færd mod at leve af at hjælpe andre, og for dig, som gerne vil vide, hvordan du kan opnå balance." Tredje og sidste del finde du her

Tredje del af den store Ayurvediske episode

Luca Sofia skriver i beskrivelsen:

"Den tredje og sidste del af den store Ayurveda-episode med Stine Brink er i æteren. Her lærer vi bl.a:

- Hvordan hhv. vata, pitta og kapha kommer tilbage i balance

- Hvad Ayurvedaen siger om autoimmune sygdomme - hvorfor de opstår, og hvordan vi kan mildne dem

- Hvad rasayana er for noget, og hvad det er godt for

- Hvordan vi skal spise kød ilfg. Ayurvedaen

- Hvad Stine ville ønske, alle vidste om Ayurveda

- Hvordan rutiner spiller ind på vores sundhed

- Hvad Stine tænker om kulturel appropriation ift. yoga og ayurveda

- Hvad er mest kontrastfyldt i Stines liv, og hvor hun tydeligst ser sine skygger

- Hvad det mest udfordrende i Stines liv har været

- Den største sejr i Stines liv

- Og hvad meningen er med livet iflg. Stine"

Okay jeg håber sådan, virkelig meget, at du gerne vil lytte med! Og, hvis du synes det er fedt at lytte med på - så må du gerne skrive en kommentar, hvis du kunne tænke dig at lytte til mere ... og hvad du f.eks. godt kunne tænke dig at høre mere om! OG .. så vil jeg også anbefale dig at lytte til flere af Luca Sofias episoder på hendes podcast. Hun er en ENORM inspirerende person. Hun laver Human Design reading - og som en lille ekstra bonus til DIG, så kan du lytte til mig få min HD læst op. Så du kan lære MEGET mere om mig. Skønt ikke? Find første del her og abbonner på hendes podcast, så du kan kan se, hvornår anden del kommer ud! Udover Human Design så snakker Luca Sofia en del om Manifestation, holistisk sundhed og andre virkelig spændende emner.

Find Luca Sofia følgende steder: Hjemmeside instagram Podcast

bottom of page