top of page

Milde maj & modige hjerter


Som noget nyt vil jeg til at dele månedens tema og inspiration her bloggen, i stedet for udelukkende i mit nyhedsbrev. Så derfor, i starten af hver måned vil der komme en lille oversigt over, hvad der kan forventes i min undervisning.

Den seneste måned har vi arbejdet meget med inspiration fra Hinduguden Ganesha. Og for god ordens skyld, så når jeg snakker om guderne og gudinderne, så referere jeg til en energi inden i dig. Ganesha er en energi vi kan tilkalde når vi står overfor nye begyndelser. Han hjælper os med at fjerne vores udfordringer, men han gør det med en mildhed, for han rækker altid ud efter det gode i livet. Så denne energi har jeg den seneste måned prøvet at finde frem i min undervisning.

I maj vil vi, stadig med Ganesha's energi manifesteret i os, bevæge os videre til en lidt mere fierce energi. Maj måned vil jeg kalde De Modig Hjerter, og lade det være inspireret af Hindugudinden Durga. Durga er gudinden af styrke, retfærdighed og mod. Hendes bevidsthed inden i os, er den energi der samler os op og guider os igennem vores frygt. Durga inspirere os i en retning af udvikling og vækst. Jeg har tidligere skrevet et længere opslag om, hvad Durga’s bevidst er og kan – og hvis du gerne vil læse mere om hendes så finder du linket her.

I maj måned vil jeg inspirere dig til at finde denne energi inden i dig. Vi vil kultivere denne energi på yogamåtten, for at vi bedre i vores hverdag kan møde op med Modige Hjerter. Så vi bedre kan se vores frygt i øjnene og ved hjælpe af Durgas bevidsthed guide os igennem denne frygt.

Måden dette vil komme til udtryk på igennem mine klasser er at der vil komme mange udfordrende balance – og omvendte stillinger. Vi vil især arbejde med bakasana (crow pose), underarmsstand og håndstand. Og så må du endelig ikke tænke ”Åh nej, jeg kan ingen af disse stillinger”. Men det kan du. Jeg er 100% sikker på at jeg kan finde en variation af alle stillinger som du kan. Og det glæder jeg mig til at vise dig.

At være modig er også at være sårbar. De hænger sammen. For at vi kan tage modige handlinger, bliver vi nød til at sætte os selv i en sårbar situation. Som nogle af jer måske har læst, så havde jeg et lille gennembrud, rent personligt i sidste ud. Du kan læse om det her. Men kort fortalt, så handlede det om sårbarhed og om at turde træde frem i sin sandhed. Dette er også noget modige hjerter gør.

Så udover at inspirationen vil være fundet ud Durga. Så vil vi også kigge på den anden Yama, i The eight limbs of yoga – nemlig Satya. Satya er at tale sandheden, at leve den. Min mave fornemmelse siger mig at dette tema og denne inspiration også vil strække sig ind i juni, da det kan tage tid at tilkalde Durgas energi. Det kan tage tid at tilkalde Durga’s energi da hun skal være helt sikker på at vi er klar til at stå frem, klar til at se frygten i øjnene. ” I den mystiske historie om Durga var Guderne langsomt ved at dø. De kæmpede kampe mod de mest uhyggelige og powerfulde dæmoner der nogensinde var set. Guderne vidste ikke, hvad de skulle gøre og til sidste kravlede de til bunden af det højeste bjerg. Her holdte Durga til. Historien lyder på at Guderne tilkaldte hende i over 300 år indtil hun elendig ankom ridende på en løve. Hun var det smukkeste der nogensinde var set. Guderne kunne ikke tage øjnene fra hende. Hun kom ridende på hendes løve forbi dem og direkte imod dæmonerne. Her ledte hun en episk kamp imod dæmonerne sammen med Guderne.”

Søndag d. 16. juni afholder jeg INVERSION workshop fra kl. 15.00-17.30 på Vesterbro, som ligger i god forlængelse af temaet og inspirationen. Læs mere om workshoppen her.

Rigtig glædelig 1. maj.

Love and Laughter, Stine Brink

bottom of page