top of page

Lavendel olie ~ en meget potent healer i et hektisk liv


(Dette opslag er både informative, indeholder lidt reklamer OG en rabatkode til dig!)

Allerede inden jeg begyndte at studere Ayurvedaen og planters healende effekt, begyndte jeg

intuitivt at bruge lavendel olie. Det var som en magisk tiltrækning, hver gang jeg duftede til det.

Da jeg så begyndte at kigge på dens (fantastisk) egenskaber, så forstod jeg tydeligt, hvorfor jeg var/er så tiltrukket af den. Og den har været en ’to-go-to’, hver gang jeg oplever stress, uro, søvnløshed og angst de sidste 10år.

Ud fra et Ayurvedisk perspektiv kan lavendel bruges med sine kølende energi uanset hvilken unik ayurvedisk konstitution du har. Vær dog opmærksom på at lavendel besidder kvaliteter der er tørre og kolde, derfor kan det godt bringe Vata dosha i ubalance ved for ekstrem brug. Vær opmærksom på at blande den med nogle varmere olier ved aromaterapi eller bland den med varmende olier ved brug på kroppen. Lavendel har en umildbar beroligende effekt på os og besidder meget feminine kvaliteter. Ved blot at dufte til planten eller olien bliver vores sind stimuleret og bliver beroliget. Lavendel siges at have en positiv effekt på angst, irritabilitet, migræne, lavt selvværd, søvnløshed, nervøsitet, vrede, stress, hjertebanken. Prøv næste gang du føler dig overvældet, stresset eller på grænsen til angst, enten at diffuse lavendel olie rundt i dit hjem, at tage et dråbe olie på dit tredje øje eller hjertet eller blot indånde duften fra dine håndflader, og mærk effekten.

Udover at stimulere vores sind gennem vores sanser, så har powerplanten også udrensende egenskaber og meget velegnet i kosmetik. Det siges at det engelske ord for lavender stammer fra det latinske ord lavare, som betyder ”at vaske”. Lavendel har nemlig både anti-inflammatoriske samt anti-mikrobielle egenskaber, der både gør lavendel som både kan være meget brugbar til at rense små sår eller til at behandle eller forebygge diverse hudproblemer. Lavendel har en tørrende kvalitetet. Det vil sige at det kan hjælpe, hvis man oplever at have en olieret hudtype.

Lavendel kan også være behjælpelig, hvis man oplever smerter. De anti-inflammatoriske samt smertestillende egenskaber kan virke beroligende for kroppen ved muskel- og ledsmerter. Ved at ligge i varmt vand med lavendelolie i 10-15min eller bruge lavendelolie under massage kan have en beroligende effekt på kroppen. De anti-inflammatoriske egenskaber kan også mildne astma symptomer og andre luftvejsproblematikker. Lavendel forbedrer vores Pranic energi i kroppen.

Lavendel er også et vidundermiddel imod luft i maven og forstoppelse.

Lavendelolie kan bruges på mange forskellige måder:LXLMS​

  • Tilføj et par dråber af olien i dine hudprodukter, og brug dem som normalt.

  • Brug dem som aromaterapi og diffus dem rundt i dit hjem. Ved at diffuse lavendelolie inden sengetid, vil du hjælpe til en rolig søvn.

  • Bland et par dråber lavendel med en spiseske god hudolie, og smør lidt på det tredjeøje (panden) og ved siden for at mildne bekymringer, angst og hovedpine.

  • Masser dine fødder inden sengetid i en god olie med 3-5 dråber lavendel i.

  • Tag en dråbe eller to på den øvre del af dit brystben, ligeover thymuskitel og over dit hjerte. Masser det blidt ind. Dette vil hjælpe til at forbedre din Ojas, din livsjuice som er ansvar for dit immunforsvar og din vitalitet på alle niveauer.

  • Og .. der findes så mange andre måder! Kommenter gerne i kommentarfeltet med din yndlingsmåde at bruge lavendel på.

Kunne du tænke dig at få fingrene i kvalitets lavendelolie? Ligenu kan du få 20% på Shami Essentials LÆKRE og højtkvalitets produkter ved brug af koden STINE20. Find deres produkter lige her


bottom of page