top of page

5 veje til at skabe mere leg og lethed i sommeren


Har du læst min Ayurvediske guide til en sommer i balance? Du kan finde den her, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan skabe en sommer med mere harmoni og balance samhør med Moder Jord.

Én af måderne, hvorpå vi kan balancere os selv er ved at give lidt slip og løsne lidt op. Sommerens intense energi kan godt gøre, at vi selv blive en lille smule for intense. Varmen kan gøre at vores indre varme stiger, og det kan for nogle godt ”overhede” vores system. En måde, hvorpå vi kan om vores system er overophedet er ved om vores lunte bliver lidt kortere, nemmere irriteret, frustreret og vrede? Inflammatoriske tilstande og hududslæt kan også være et tegn.

Derfor er sommeren et godt tidspunkt at forsøge at integrere mere let og mere leg ind i hverdagen. For os ”voksne-mennesker” kan leg godt virke som lidt en fjern ting – og, hvis det gør det, så er det blot endnu vigtigere at du forsøger at finde frem til dit indre legebarn igen. Dette betyder ikke at du skal finde barbie-dukkerne frem igen, eller legoklodserne, men blot at du finder den legende mentalitet. Dette kan gøres på mange måder. Det starter ofte blot med at vi begynder at tage lidt lettere på tingene. Når vi tager seriøsiteten ud af os selv, så bliver det meget nemmere at finde den nysgerrige, eventyrlysten, glædesfyldte indre legebarn.

Her er 5 måder, hvorpå jeg prøver at finde mere lethed (og dermed også mere leg) i min hverdag her i sommeren:

1. Undgår bevidst at overfylde mine dage, så der er plads til spontanitet og flyder lidt med dét der opstår. Jeg forsøger at give lidt slip for nogle af de "regler" jeg har tildens til at lave for mig selv. Og giver mig selv lov til at gå lidt senere i seng, sove lidt mindre, være lidt mere fri min Sadhana, daglige praksis og giver mig selv lov til bare at nyde.

2. Jeg sætter mit yndlings-dansemusik på og sætter mig selv fri med dans minimum 15 min om dagen. Jeg elsker at lytte til Afrobeat, og det har fået mig i danse humør de sidste 11 år. Jeg har en playliste på spotify der hedder "Are you gonna dance?" med en masse gode rytmer. Hvis du mangler lidt inspiration, så finder du den her.

3. Står på hænder, slår vejrmøller, laver akroyoga i parken, på stranden eller i haven. 4. Tager på tur uden at kende ende destinationen.

5. Øver mig dagligt i at læne mig lidt tilbage og tro på at alt nok skal gå, selvom jeg ikke har knokler-mentaliteten på. Læne mig tilbage og lære at ”slappe af”, hvilket til tider kan være svært som selvstændig. Jeg har forresten en intention om at give slip på "knokle-mentaliteten" inden jeg ankommer i mit næste årti - og jeg træder ind i det d. 25. i denne måned.

Den mentaliten bringer sjældent noget godt med sig for mig. Det er den der gør, at jeg skal bruge uanede mængder energi på at samle mig selv op og genoplade mig selv. Om og om igen. Så derfor øver, øver, øver jeg mig i at lægge den på hylden.

Jeg har også fundet ud af at jeg manifestere meget bedre, når jeg lader vær med at stå i vejen for mig selv, hvilket jeg ofte gør når jeg prøver at presse mig igennem med "knokler-mentaliteten".

Hvordan vil du skabe mere lethed gennem sommeren?


bottom of page